Uitleg verschuldigd
Door: Jorden
Blijf op de hoogte en volg Jorden
03 Augustus 2025 | Spanje, Foncebadón
Beste Lezers,
Ik moet volgens mij wat ophelderen. Ik bedoelde met het fenomeen "fatamorgana" alleen dat ik niet kon geloven dat er een overdaad was aan (vers) fruit, (het kenmerk van dit fenomeen: dat je het niet kan geloven dat er iets is in de verder verlate vlakte). En daar heb ik dus een half uur pauze voor genomen; om te genieten van al dat fruit. Ondertussen zit ik op 1480 meter hoogte in een albergue met dus weer een mooi uitzicht. Daarvoor moest ik weer flink klimmen op smalle paadjes met loszittende stenen bij een temperatuur van boven de 30°C. Er passeerde een Spanjaard die op...slippers liep: omdat het zo warm is zei hij. Tijdens de tocht heb ik dus leuke contacten, maar ook 's avonds bij het bijtanken en napraten; zo blijven ze het superprestatie vinden als ik vertel dat ik al vanaf 6 april onderweg ben. En hoelang die mensen uit Nepal onderweg waren?: 1 dag! Ook kwam ik vandaag Nederlanders!! tegen tijdens een van mijn pauzes die op de fiets een soort combinatie maakte tussen een pelgrimage en een mini-tour de france. In dezelfde pauze zat ik aan een tafeltje met...een Spanjaard, die al de plaatsen waar hij verbleef op zijn rugzak schreef. Het blijft een bijzondere reis...
Tot blogs
03 Augustus 2025 - 19:23
Ida En Peter Diemer:
jorden, het zijn en blijven bijzondere mensen die naar Santiago gaan. Geniet er van.
03 Augustus 2025 - 20:31
Jacquelien:
Dat is klimmen geweest Jorden. Wel weer wennen denk ik. Geen spierpijn? En behoorlijk moeilijk lopen lijkt me op dat stenige pad. Gelukkig had je weer goede zolen. Heb je geen last van de warmte? De hele week worden hoge temperaturen verwacht. Wel een goed idee van die fietser die mix van soorten reizen. Kan je misschien op de terugweg doen ipv in een keer direct 30 uur met de bus terug naar hhuis.Maar geniet eerst nog maar van alle dagen naar Santiago. Succes
04 Augustus 2025 - 08:11
Hans:
Je maakt wat mee onderweg. Verrassend om fruit te zien en ik zie op je foto's alleen maar kale vlakte
04 Augustus 2025 - 15:48
Bea:
Op de foto's ziet het er ook warm uit Jorden. Heerlijk al die contacten . Volgens mij heb je het Camino virus te pakken. Dat zal straks afkicken worden. Nog veel wandelplezier en ik beleef ook veel plezier aan je verhalen.
04 Augustus 2025 - 20:31
Anita Alblas:
Hey Jorden het blijft me verbazen, en jou ook af en toe, wat je toch allemaal voor moois en bijzonders meemaakt. Iemand heeft het al eens eerder genoemd, je zou er een mooi boek van kunnen maken, van al die mooie verhalen van je. Ik geniet er enorm van. Succes met het wandelen in de warmte[e-1f91e][e-1f4aa] Tot blogs
05 Augustus 2025 - 08:17
Neeltje Melis:
Bij al dat fruit had je ook een massage kunnen nemen. Dat was inderdaad een bijzondere plek met een mooie muurschildering. Na het klimmen wacht een mooie adaling maar eerst nog langs het kruis. Geniet.