Spanje!
Door: Jorden
Blijf op de hoogte en volg Jorden
27 Juni 2025 | Spanje, Linzoáin
Beste Lezers,
Tijdens de tocht over de Pyreneeën was het hoogste punt wat ik bereikte 1441 meter. Ik sliep in Roncevalles, de ander kant van de Pyreneeën, in Spanje, op een hoogte van 1140 meter. Spanje; baskenland; een aantal dingen zijn anders: de huizenstijl is anders, echt baskische stijl. De taal; ipv dat ik Bonjour moet zeggen zeg ik nu Hola. Ook de wegmarkering is anders: vanaf nu zijn het gele pijlen. Qua eten en drinken moet ik het nog ervaren, hoewel ik in Saint-jean-pied-de-port paella op de kaart stond en in Orisson dronken we een liter sangria met zijn drieën op. Vanaf nu loop ik dus door Spanje. Ik ben benieuwd.
Tot blogs
27 Juni 2025 - 18:08
Harald Ket:
Hola Jorden, wat leuk om met je mee te reizen door Spanje! Geniet ervan! Ik ben benieuwd of het nu drukker gaat worden op de Camino omdat hier veel routes samenkomen.
27 Juni 2025 - 18:52
Maarten:
Olee! Gefeliciteerd met deze mijlpaal. Hopelijk blijft je op hoogte, want het wordt warm!
28 Juni 2025 - 07:58
Tine:
Jorden wat geweldig.
Ik neem mijn pet voor je af.ik geniet van al je prachtige verslagen'.
zo leer je onderweg ook nog Spaans.
28 Juni 2025 - 10:09
Greta:
O, Jordem wat geweldig. Ik heb zoveel bewondering voor je. Nu in Spanje en allemaal lopend. Schitterend. Ik wens je nog een hele mooie route en veel fijne ontmoetingen .
Succes !
28 Juni 2025 - 10:24
Hans:
Jorden prachtig. Nog even en je bent er
28 Juni 2025 - 19:15
Ida En Peter :
Joden, wij hopen dat het niet zo warm is als hier in Zagreb (33 gr.) Wij liepen naar de bovenstad ( niet meer dan een heuvel op) en het zweet brak ons al aan alle kanten uit. Het kan natuurlijk ook aan onze conditie liggen of is het de leeftijd? Maar wij hebben dan ook al besloten niet naar Santiago te lopen [e-1f613]. Veel plezier met je lotgenoten.
28 Juni 2025 - 21:21
Jan Frericks :
Oké, olé, goed zo Jorden houdt vol
28 Juni 2025 - 21:22
Hester En Andries :
Gefeliciteerd dat je de Pyreneeën bent overgestoken en dat je nu in Spanje loopt en dat je het nu wel vol kan houden [e-1f64f].. en dat je wisselende weer hebt.
29 Juni 2025 - 10:59
Anita Alblas:
Hey Jorden, geweldig man de Pyreneeën al over, top hoor[e-1f4aa][e-1f44c]
Hopelijk gaat Spanje je ook mooie wandel dagen bezorgen.
So far so good, toi toi toi[e-1f6b6][e-2642]️[e-1f97e]
Groetjes en tot blogs[e-1f917]
29 Juni 2025 - 14:41
Neeltje Melis-Mattiesing :
Dag Jorden, Leuk om je verslagen te lezen en dat je inmiddels op de camino Frances bent aangekomen. Ik kwam je op het spoor omdat ik zelf ook een blog op deze site schrijf. Je hebt al heel wat kilometers achter je liggen. Zelf hoop ik over 2 dagen Santiago binnen te lopen. Heel veel plezier, wandelvreugde en sterkte met de hitte. Ben benieuwd hoe jij dit stukje gaat ervaren.