Rustdag - Reisverslag uit Bazas, Frankrijk van Jorden Frericks - WaarBenJij.nu Rustdag - Reisverslag uit Bazas, Frankrijk van Jorden Frericks - WaarBenJij.nu

Rustdag

Door: Jorden

Blijf op de hoogte en volg Jorden

09 Juni 2025 | Frankrijk, Bazas

Beste Mensen,

Na eergisteren een uur verkeerd gelopen te hebben en gisteren een stuk door het struikgewas te hebben gelopen om weer op het goede pad te komen, geniet ik vandaag weer van een dag rust. Hoe het kwam dat ik een uur verkeerd liep?: terwijl de markering er duidelijk stond, ik liep al op een asfaltweg, zag ik een graspad aan voor een (kleine) "grasstrook". En waarom ik gisteren in het bos door het met varens, begroeide struikgewas moest?: doordat ik een markering had gemist. Maar op de navigatie zag ik dat ik niet meer op het pad zat. Dus het liedje van Toon Hermans: 'wat ruist daar door het struikgewas' was hier wel van toepassing. Dus aan uitdaging en afwisseling geen gebrek...

Ondertussen zit ik in een hele oude stad bij (wederom) een heel gastvrij echtpaar waar ik een kamer voor mij alleen heb. Gisteren kwam op hetzelfde moment dat ik aankwam in het dorp een ander pelgrim aan die bij hetzelfde adres had gereserveerd als ik; een Italiaan. Dus 's avonds gezellig met zijn 4e van het diner genoten...met ook weer kaas. Heerlijk! Zometeen ben ik uitgenodigd voor de lunch en vanmiddag ga ik, na deze ochtend alleen als activiteit mijn waterzak geplakt te hebben en onderkomens gereserveerd te hebben (allemaal relaxed op bed), even het stadje in om er "nog iets" van te zien. En tegelijkertijd inkopen te doen voor morgen. Want morgen loop ik naar Captieux.

Tot blogs

• 09 Juni 2025 - 12:52

Syl :

Ja ook van het padje af hoort bij de camino ook al zijn de pijlen nog zo duidelijk je kan er wel eens een missen, en gelukkig was Toon daar om je er door heen te helpen.

Wat super fijn dat het zo goed gaat en dat je ook de rust in de camino kunt vinden!!

Heerlijk blijven genieten want dit neemt niemand je nooit meer af !!

Buen camino!

• 09 Juni 2025 - 14:17

Simon En Hieke:

Hoi Jorden

Heerlijk zo'n rustdag in een mooi oud stadje.

Gisteren heb je dus de kortste omweg genomen.

Een afslag of aanwijzing missen komt ons bekend voor.

Dat maakten wij ook mee op onze fietstocht naar Griekenland.

Ik zie op de kaart dat je al op de hoogte van Bordeaux bent.

We bewonderen je doorzettingsvermogen.

Leuk ook om al die pelgrims en gastmensen te ontmoeten.

Succes met je tocht.

Groetjes van Hieke en Simon

• 10 Juni 2025 - 07:06

Ida En Peter:

Jorden, zo te lezen gaat het goed met lopen, slapen en genieten van de omgeving

Wij zijn nu in Slovenië en verblijven in een huir midden in een natuurgebied

Moeten de omgeving delen met honderden kikkers, een vuursalamander en een geweldige slak met zijn eigen huis op zijn rug. Vrijdag vertrekken wij naar Kroatië.

• 10 Juni 2025 - 07:07

Hans:

Jorden,

Gaat goed zo. Blijf gestaag en rustig verder gaan

Gr Hans