Mensen en cijfers
Door: Jorden
Blijf op de hoogte en volg Jorden
16 Juli 2025 | Spanje, Burgos
Beste Lezers,
Sommige lezers vragen zich af of ik wel met zovelen loop sinds Saint-jean-pied-de-port/Roncevalles en of ik gezamenlijk loop of in mijn eentje. Dat is eigenlijk wisselend: in het begin loop soms alleen, soms starten we samen. Onderweg kom ik de ene keer 5 pelgrims tegen over de hele dag verdeeld en de andere keer lopen er steeds stukken "10 pelgrims achter elkaar aan". En als dat het geval is dan wisselen we ervaringen en ander verhalen uit. In de meeste gevallen blijkt dat ik wel het langste van allemaal loop.de meeste starten in Saint-jean-pied-de-port. Daardoor krijg je wel dat ze om advies vragen over hoe je omgaat met blaren en wat voor schoenen ik heb enzo; dat is wel leuk.
Ik ben ondertussen in Burgos aanbeland en geniet ik weer van een vrij dag. In Burgos beginnen ook de laatste 500 km's van mijn voettocht naar 'Compostelle' en afgelopen maandag liep 100 dagen. Ook even een correctie wat betreft de Pyreneeën naar aanleiding van het opschonen van mijn foto's: het hoogste punt wat ik bereikte was niet 1600 meter wat ik schreef, maar 3000 meter.
Ik voel mij nog steeds goed; geen noemenswaardige klachten/pijntjes. Wat betreft de warmte/get mooie weer: ik heb er niet zo'n ergere last van. HEERLIJK! Maar de afgelopen 2 dagen was het 's ochtens zelfs fris te noemen en kwam de zon met de bijbehorende temperatuur pas in de middag tevoorschijn.
De laatste 500 kilometers dus...
Tot blogs
16 Juli 2025 - 16:51
Harald Ket:
Wat ontzettend leuk dat je als ervaren wandelaar de andere pelgrims van advies kan voorzien! Mooie, gezellige foto's en een goed geschreven reisverhaal. DANK!
16 Juli 2025 - 19:32
Loek:
Je bent intussen in het prachtige Burgos. Een goede stad om een rustdag te nemen. Op de Meseta waardoor je de komende tijd wat minder klimwerk hebt. Ook altijd prettig. Geniet ervan want in de komende dagen kom je door "pareltjes" van stadjes en dorpen.
Veel succes en geniet ven een buen casino.
16 Juli 2025 - 19:34
Loek:
Hij maakt van camino helaas casino en daar moet je helemaal niet zijn! :)
17 Juli 2025 - 07:09
Tine:
Dank weer voor je leuke verslag Jorden.
Wat fijn dat je zo geweldig blijft lopen.
Nog maar 500km.Succes voor dat laatste stuk.
17 Juli 2025 - 07:46
Ida En Peter Diemer:
Jorden, geweldig. Je kunt Compostella al bijna ruiken begrijp ik uit je verhaal.
Mijn zussen en zwager, die hem ook hebben gelopen vanaf Saint-jean-pied-de-port, vinden het ook een hele prestatie.
17 Juli 2025 - 14:35
Richard :
Dag Jorden, fijn dat je zo geniet en dat alles goed gaat. Wat bijzonder wat je meemaakt en doet. Groot compliment hoor, ik doe het je niet na. Succes met de laatste etappe. Nu kun je aftellen. Groetjes Richard
17 Juli 2025 - 23:04
Hester En Andries :
Hallo jorden
Wat een geweldige prestatie dat je zo ver bent .
En leuk dat je veel mensen ontmoet en en verhalen met elkaar delen.
En je maakt prachtig foto's.
En nu de laatste 500 km tegaan