Van wijnkelder naar graanschuur
Door: Jorden
Blijf op de hoogte en volg Jorden
12 Juli 2025 | Spanje, Belorado
Beste Lezers,
Ik heb de wijngaarden ingeruild voor de graanvelden, wijn voor stokbrood; ook prachtig! Eergisteren liet ik de wijngaarden achter me en liep de Meseta op ( de hoogvlakte): alleen maar graanvelden! Ik liep daar op het heetst van de dag. Gelukkig was het niet het heetst: 27°C ipv 37°C. Dus ik was blij dat er op het eind; in het dorp van mijn eindbestemming, een beetje schaduw was. Ik sliep in een heel mooi onderkomen: de bijbehorende refuge van de kerk. De voorzieningen primitief: op de 3 verdiepingen met ieder 2 douches was er maar 1 warm. Maar ik heb lekker geslapen. De volgende dag ging het naar Santo Domingo de la Calzada: ook in een aan-de-kerk-grenzende accommodatie. 25 matrassen op ieder verdieping: er waren 2 verdiepingen. En met die 50 mensen heb ik samen het diner klaargemaakt; voor onszelf. Ik heb de uien gesneden; 6 hele grote uien. Daarnaast tomaten, olijven sla, tonijn en olijfolie. Inderdaad: wijn waren verantwoordelijk voor de salade. Anderen voor de kippenpoten en weer andere voor de gebakken aardappelen. Dat allemaal onder het geluid van een gitaar. Heel bijzonder om mee te maken.
Tot blogs
12 Juli 2025 - 19:38
Harald Ket:
Prachtige foto"s van een hele bijzondere reis! Begin Augustus zal je wel in Santiago zijn.
12 Juli 2025 - 19:46
Syl:
Het blijft genieten!!!
Nooit meer naar huis !
12 Juli 2025 - 22:14
Jacquelien:
Hoi Jorden, wat een mooie ervaring zo samen een simpele maaltijd verzorgen. Gewoon een eenvoudig onderkomen zonder luxe. Meer heb je niet nodig. En wat is het leven wat je nu leidt simpel, Gewoon op weg naar verderop. Gelukkig nog zeker meer dan een maand voor je in Santiago bent. Alle soorten mensen, weer, onderkomens en omstandigheden heb je tot nu toe al meegemaakten en je voelt je goed. Geweldig! Wat fijn!! Succes verder, we genieten van je verhalen,
12 Juli 2025 - 22:16
Jacquelien:
En natuurlijk van je foto s
12 Juli 2025 - 22:23
Ida En Peter:
Heel bijzonder die afwisseling in de route en de ontmoetingen. Wij zijn hier in Nederland ook weer begonnen aan het Maarten van Rossumpad na 7 maanden. Een heel andere omgeving met veel water in de buurt van Hattem.
13 Juli 2025 - 11:34
Klaske En Jan:
Hoi Jorden,
we volgen je door je verhalen en foto’s
op jouw camino. Prachtig! Jij kunt heel leuk schrijven!!
Dit moet wel een mooi boek opleveren wanneer je weer thuis
bent. Je hebt talent man! Ga zo door.
Groet ,
Klaske en Jan
13 Juli 2025 - 22:28
Anita Alblas:
Hey Jorden zo te lezen gaat ie lekker man, wat fijn en heerlijk voor je. Ik geniet elke keer weer van je verhaal en de foto’s. Wat een geweldige ervaring. Nog even te gaan, geniet ervan.
Groetjes en tot blogs
14 Juli 2025 - 22:36
Hans:
Jorden.
Hou vol. Loop je eigenlijk alleen of steeds in een groep?
Loop je opschema?
Sterkte ,gr. Hans