De Pyreneeën...
Door: Jorden
Blijf op de hoogte en volg Jorden
24 Juni 2025 | Frankrijk, Uhart-Cize
Beste Lezers,
vandaag ben ik in Saint-jean-pied-de-port aanbeland; een van de bekendere plaatsen voor veel pelgrims voordat ze de Pyreneeën overgaan. Veel pelgrims bereiden zich hier voor op de "oversteek" Ik heb ook een rustdag om me te kunnen voorbereiden. Gisteren was een pittige klim met een stijgijngspercentage van 23(!!)%. Maar het is gelukt. Ook liep ik vrijwel de hele dag met 2 pelgrims naar St, Jean. die ik in Saint-Palais ontmoet had.
Nu goed bijkomen en voorbereiden op de Pyreneeën.
Eergisteren liep ik naar Ostabat. Ook een leuk plaatsje dat helemaal erop is ingericht om pelgrims te ontvangen. 'S avonds in het hostel eigengemaakte "minestronesoep", eigengemaakte pasta bolognese en eigengemaakte pudding gegeten; met wijn: voortreffelijke. Dus vandaag eerst bijkomen van gisteren en eergisteren. Vandaag besteed ik aan "uitslapen" (08.30 uur), rustig ontbijten op een terras, om 12.00 uur mijn schoenen ophalen van de schoenmaker, een nieuw horlogebandje kopen en inkopen doen voor morgen.
Tot blogs
24 Juni 2025 - 12:15
Greta:
Heerlijk, Jorden: de Pyreneen, geweldig kracht en sterkte torgewenst. Rust vandaag maar lekker uit.
24 Juni 2025 - 12:37
Harald Ket:
Bijna in Spanje! Goed bezig! Volgens de weerapps krijg je dagen met 24 en 34 graden. Zon en regen. Goed de loop- en rustdagen plannen dan kom je er wel! Na de bergen is het een eitje ;)
24 Juni 2025 - 14:40
Loek:
Proficiat, je staat dus nu aan het begin van de Camino Frances! Het start met een zeer pittig deel om over de Pyreneeën te komen. Daarna is het zeker nog een pittig deel met veel verraderlijke klimmetjes. Eenmaal op de Meseta (hoogvlakte) is het wat gemakkelijker lopen. In Galicië wachten dan nog wel pittige delen maar is de finish in zicht. Geniet van de route en een ongekende ervaring! !BUEN CAMINO!
24 Juni 2025 - 19:44
Anita Alblas:
Hoi Jorden rust goed uit, bereidt je goed voor om de Pyreneeën over te gaan. Heel veel succes gewenst [e-1f340][e-1f4aa]
Ik kijk uit naar je volgende blog, groetjes Anita
24 Juni 2025 - 22:00
Jan Frericks:
Jorden succes in de Pyreneeën.
25 Juni 2025 - 15:48
Syl :
Daar ben je ....camino Frances!!
Ook dit op je gemak ,geen stress alles mag !!
26 Juni 2025 - 06:54
Ida En Peter:
Jorden, geweldig. Voor de watjes begint hier pas de tocht naar Santiago maar jij bent al weken onderweg. Wij beklimmen hier in Kroatië ook bergen maar dan met de auto. Eergisteren hadden wij naast herten en hazen zo maar twee beren op de weg. Heel bijzonder. Wij zien weer uit naar je volgende verslag dan tussen meer camino lopers denken wij. Groeten en nu over op Spaans.
26 Juni 2025 - 14:02
Richard:
Hoi Jorden,
Geweldig dat je dit allemaal onderneemt. Je beleeft veel onderweg.
Nu staat er een zware taak op je te wachten, het berggebied. Knap hoor dat je dit doet.
Ik blijf je volgen via de blog. Leuk te lezen.
Heel veel succes!
groet Richard