Tot waar het oog reikt...Mons - Reisverslag uit Monségur, Frankrijk van Jorden Frericks - WaarBenJij.nu Tot waar het oog reikt...Mons - Reisverslag uit Monségur, Frankrijk van Jorden Frericks - WaarBenJij.nu

Tot waar het oog reikt...Mons

Door: Jorden

Blijf op de hoogte en volg Jorden

05 Juni 2025 | Frankrijk, Monségur

Beste Mensen,

2 weken geleden vroeg een pelgrim aan mij, die zelf een week liep en van mij hoorde dat ik al 2 maanden liep, of ik niet eens een dag had dat het wat minder ging qua zin en humeur. Ik zei nee. Dat had ik beter niet kunnen zeggen, want gisteren en eergisteren waren zo'n dag: moeite met opstaan, geen puf tijdens de wandeling. Het begon met dat ik eergisteren om 5.30 uur "moest" opstaan (anders moest ik een uur lopen naar mijn beginpunt) omdat de bewoners om 6.30 uur in het ziekenhuis moesten zijn. Daarna miste ik een markering. Gisteren "liep" het ook niet lekker; 2vflinke buien op mijn kop gehad. Maar...de omgeving he!!: eerst liep ik in de regio die zijn naam draagt en daarna mocht ik (letterlijk) "naast" de rivier lopen met die naam: de Dordogne! En Gisteren en vandaag mocht ik tussen de wijngaarden lopen...tot zover het oog reikt...

Dan ben je snel, na 2 dagen dan, van je ochtendhumeur af. De omgeving doet ècht wat met je! Vandaag liep ik naar mijn volgende overnachtingsadres, dacht ik. Daar aangekomen bleek die mevrouw verhuist te zijn. Toevoegen kwamen de nieuwe bewoners eraan die me naar mijn nieuwe onderkomen brachten. Vanacht slaap ik dus niet in Saint-Ferme, maar in Monségur.

Tot blogs

• 05 Juni 2025 - 21:11

Greta:

Jorden, zo'n "slechte" dag als gisteren is ook niet verkeerd. Dan besef je de volgende dag nog meer hoe mooi het eigenlijk is. Fantastisch allemaal. Je hebt geweldige verhalen. Vandaag dan maar even naar een amder slaapadres. Er wordt goed voor je gezorgd, lees ik dan ook weer. Regen hoort er ook bij. Nog een mooie verdere reis.

• 06 Juni 2025 - 07:28

Peter En Ida:

Jorden, soms zit het mee soms zit het tegen. Wij zijn inmiddels ook onderweg naar Slovenië en Kroatië en zijn nu in Fürth in Duitsland. Maar dan wel met de auto. Groeten,

• 06 Juni 2025 - 11:23

Bea:

Dat heb je soms dat het niet lekker gaat, maar daarentegen lees ik, zijn er altijd mensen die je verder helpen. Positieve gedachte. Prachtige foto's en ik zie donkere wolkenpartijen. Ik ben net terug van een klein weekje België. Nog veel wandelplezier Jorden.

• 06 Juni 2025 - 14:43

Anita Alblas:

Hey Jorden na al 2 maanden aan de wandel zijn en dan pas een paar dagen dat je moeite heb met opstaan, dat is dan toch te verwaarlozen zou ik zeggen. Fantastisch om te lezen dat omgeving veel kan doen met een mens, heerlijk toch. Blijf genieten en tot blogs.