De ontmoetingen...
Door: Jorden
Blijf op de hoogte en volg Jorden
22 Mei 2025 | Frankrijk, Limoges
Beste Mensen,
Gisteren kwam ik in Limoges aan en vandaag geniet ik van mijn rustdag. Gisteren heb ik meteen mijn schoenen naar een schoenmaker gebracht om nieuwe zolen eronder te laten zetten; er zat geen zool meer aan/op. Maar vanwege de tijd, of tenminste: te weinig tijd, kon hij alleen maar nieuwe hakken erop zetten. Ik kan ze vamiddag weer ophalen.
Deze 2 dagen verblijf ik in een chambre d'hote; een onderkomen met iets meer comfort: een "echt" bed met dekbed. Dat voelt wel lekker als je de afgelopen dagen steeds zwaardere etappes loopt. Het wordt wel steeds steiler, maar omdat de omgeving zo fantastisch mooi is maakt het dat dat steile net ietsje minder steil wordt. Ook maken de ontmoetingen met ander pelgrims het leuk. .Zo "loop ik al 3 dagen op" met een Belgische pelgrim: steeds bij ons eindstation komen we elkaar tegen. Zo vertelde hij me dat hij al de Camino wilde lopen toen hij 40 was, maar zijn vrouw het niet goed vond. Laatst overleed zijn vrouw, en is inmiddels 75 jaar. Bijzondere ontmoetingen. Ik begin denk ik steeds meer mijn draai te vinden op de route...
Nu alleen nog dat gevoel van twijfel wegnemen of het nou verstandig is om wel of niet een afstand tussen de 20 en 27 km af te leggen. Ik voel mij namelijk goed. Dat hoort ook bij "de Weg": doen wat goed voelt.
Tot blogs
22 Mei 2025 - 14:09
Ida En Peter:
Besteb Jorden, Ida had gereageerd op een vorig verslag en je gefeliciteerd met je verjaardag. Ik kan die reactie niet vinden tussen je reis verslagen, Maar het is goed te horen dat het goed gaat. En snel op zoek naar een snelle schoenmaker die in 'e'en dag kan verzolen.
22 Mei 2025 - 16:39
Harald Ket:
Klinkt goed! Mooi van die Belgische pelgrim. Nog gefeliciteerd met je verjaardag!
22 Mei 2025 - 22:37
Ebel En Frieda:
Hoi Jorden
Wat fijn dat wij je nu ook kunnen volgen.
Alle verslagen heb ben we inmiddels gelezen.
Geniet van je wandeltochten (dat doe je volgens mij al) en we vinden het knap van je dat je dit onderneemt.
Lieve groetjes van Ebel en Frieda
24 Mei 2025 - 12:56
Jacquelien:
Hoi Jorden, dit blog heeft geen foto s, je andere blog, zelfde tekst maar met foto s, wel. Geeft goed weer wat je allemaal tegenkomt op je" pad" . Santiago komt steeds dichterbij....dat moet goed voelen!