De ontmoetingen... - Reisverslag uit Limoges, Frankrijk van Jorden Frericks - WaarBenJij.nu De ontmoetingen... - Reisverslag uit Limoges, Frankrijk van Jorden Frericks - WaarBenJij.nu

De ontmoetingen...

Door: Jorden

Blijf op de hoogte en volg Jorden

22 Mei 2025 | Frankrijk, Limoges

Beste Mensen,

Gisteren kwam ik in Limoges aan en vandaag geniet ik van mijn rustdag. Gisteren heb ik meteen mijn schoenen naar een schoenmaker gebracht om nieuwe zolen eronder te laten zetten; er zat geen zool meer aan/op. Maar vanwege de tijd, of tenminste: te weinig tijd, kon hij alleen maar nieuwe hakken erop zetten. Ik kan ze vamiddag weer ophalen.

Deze 2 dagen verblijf ik in een chambre d'hote; een onderkomen met iets meer comfort: een "echt" bed met dekbed. Dat voelt wel lekker als je de afgelopen dagen steeds zwaardere etappes loopt. Het wordt wel steeds steiler, maar omdat de omgeving zo fantastisch mooi is maakt het dat dat steile net ietsje minder steil wordt. Ook maken de ontmoetingen met ander pelgrims het leuk. .Zo "loop ik al 3 dagen op" met een Belgische pelgrim: steeds bij ons eindstation komen we elkaar tegen. Zo vertelde hij me dat hij al de Camino wilde lopen toen hij 40 was, maar zijn vrouw het niet goed vond. Laatst overleed zijn vrouw, en is inmiddels 75 jaar. Bijzondere ontmoetingen. Ik begin denk ik steeds meer mijn draai te vinden op de route...

Nu alleen nog dat gevoel van twijfel wegnemen of het nou verstandig is om wel of niet een afstand tussen de 20 en 27 km af te leggen. Ik voel mij namelijk goed. Dat hoort ook bij "de Weg": doen wat goed voelt.

Tot blogs

• 22 Mei 2025 - 13:28

Hieke En Simon :

Hallo Jorden, Wat beleef je veel op zo'n tocht. Prachtig verhaal over je Belgische mede pelgrim. Je moet ook keuzes maken voor de afstanden die je per dag wilt lopen. Maar dat gaat gaat wel lukken denken we. Limoges is een mooie stad en dat je al zover bent vinden we een geweldige prestatie. En ook nog eens versleten schoenen. Wat je al niet kan overkomen. Veel plezier op je vervolgreis. Lieve groet van Hieke en Simon

• 22 Mei 2025 - 20:55

Anita Alblas :

Hoi Jorden, wat is het toch genieten van je blogs. Wat maak je toch allemaal mooie bijzondere dingen mee, het is toch fantastisch een mede pelgrim van 75 jaar. Mooie foto’s weer. Succes met je keuzes maken over de afstanden en hopelijk gaat het goed komen met je schoenen, alleen nieuwe hakken is misschien niet voldoende. Geniet van je rustdagen en ik kijk uit naar je volgende blog.

Groetjes Anita

• 22 Mei 2025 - 22:57

Jan Frericks:

Jorden ik hoop dat je schoenen het weer een tijd uithouden.

• 23 Mei 2025 - 07:35

Tine:

Dag Jorden,

Als ik zo de wegen zie ,snap ik dat je schoene slijten.

Wat fijn dat er dan schoenmakers zijn.

veel plezier op je wandelpad.

groeten van Tine

• 23 Mei 2025 - 22:31

Klaske En Jan Groothof :

Wat schrijf je boeiend Jorden, het heeft wat weg van een feuilleton. Erg fijn om je belevenissen te volgen. Goede voetreis!